Home / Apps / Комиксы / Birat - Comic App Download
Birat - Comic App
Birat - Comic App
Birat - Comic App
Birat - Comic App

Description

Ini adalah Aplikasi Komik untuk prebiu kesemua koleksi Komik Birat karya Ahm Ahmad. Saksikan bagaimana Ahm Ahmad menghasilkan karya humor yang mempunyai maksud disebaliknya hanya dengan satu panel komik sahaja. Hebat!

BiRAT! : Antidot alternatif untuk mereka yang bermasalah untuk menguntum senyum. Komik simple yang didatangkan khas dengan impak yang bessssaaaarrr!!!
- Fikrikacak [ Moque Press ]

BiRAT! adalah himpunan kartun humor dan sinis karya Ahm Ahmad. Seperti kebanyakan pelukis kartun, sifat humor sudah ada dalam diri. Banyak idea yang diperah untuk dicurahkan ke kertas, menjadi kartun yang menarik. Sepanjang membaca komik BiRAT! isu 1 banyak sindiran dan teguran dalam kehidupan seharian. Dalam BiRAT! isu 2 lebih berunsur islamik memandangkan karya itu mendapat tempat pertama dalam cabaran komik dakwah 24 jam beberapa bulan lalu. Keseluruhannya karya Ahm Ahmad senang dihadam dan menarik untuk diberi perhatian. Semoga sukses.
- Aku Napie [ Penulis/Pelukis Bujang Kartun, Robolism dan Gelabah ]

Saya mendapati kartun Birat! oleh Ahm Ahmad ini sangat hebat dan mampu menjadi pesaing kuat kepada Fanikatun. Disebabkan itulah saya menjemput Ahm Ahmad untuk bersama menyiarkan kartunnya di FB Page Fanikatun. Bak kata pepatah, ‘Keep your friends close and your enemies closer. ‘
- Ahmedfani [ founder Fanikatun ]

Masa aku baca Birat! kejap-kejap aku gelak besar, ada masa aku sengih hikhikhik, lain waktu aku sentap dan serius. Kalau aku ada kuasa, aku akan pastikan Birat! jadi komik wajib dimiliki oleh setiap orang yang ada di dunia, tak kiralah dia faham atau tidak apa yang Ahm Ahmad sampaikan. Hahaha.
- Hafiz Latiff [ Pengarah Urusan Legasi Oakheart dan Kuras Buku ]

Birat! tidak pernah meleset. Tidak berselirat, penyampaian tegak dan penuh mesej.
- Tengku Rahman [ regu Artjakulasi ]

Membaca Birat! seperti mengambil vitamin setiap hari. Kesuraman hidup anda akan hilang. Percayalah anda tidak akan menyesal membelinya. Thumb up Ahm Ahmad!
- Artzam [ founder matkomik.com ]

Unfold
Keywords: click comic funny comics independent comics phantom comics
share by
Birat - Comic App APK information

Package Name

matkomik.komikbirat

Version Code

2

Permissions

View Details

Details

Version

1.1

Requirements

Android 2.3+

Author

Matkomik Media

Updated

2017-08-16

Size

22.26MB

Reviews  
mobo-image
LV1
SY-D69238
16/03/2015
Thank You!~ Thank You!~Thank You!~Thank You!~Thank You!~Thank You!~Thank You!~ u!~Thank You!~Thank You!~Thank You!~Thank You!~T
samsung,GT-S7262
Similar to Birat - Comic App Change
APP store for all android devices See All
Birat - Comic App

Birat - Comic App

Matkomik Media

Free

This app has access to :

Updates to Birat - Comic App may automatically add additional capabilities within each group.
Download Mobogenie For Free Download