Home / Apps / Фотографии / Kad Hari Raya AidilAdha 2017 Download
Kad Hari Raya AidilAdha 2017
Kad Hari Raya AidilAdha 2017
Kad Hari Raya AidilAdha 2017
Kad Hari Raya AidilAdha 2017
Kad Hari Raya AidilAdha 2017

Description

Selamat Hari Raya AidilAdha.

Hari Raya Aidiladha (bahasa Arab: 'Eid Ul-Adha) atau Hari Raya Haji merupakan perayaan yang dirayakan di seluruh dunia. Ia adalah perayaan terbesar di dalam Islam selain Aidilfitri yang disambut pada setiap 1 Syawal. Aidiladha disambut pada hari ke sepuluh, sebelas, dua belas dan tiga belas bulan Zulhijjah setiap tahun. Bermula dengan Takbir Aidiladha pada malam 10 Zulhijjah, diikuti dengan solat sunat Aidiladha serta khutbah Aidiladha di pagi 10 Zulhijjah, sambutan diikuti dengan ibadah korban yang boleh dilakukan samada pada 10 atau 11 atau 12 atau siang 13 Zulhijjah.

Aidiladha adalah perayaan yang istimewa kerana ia merupakan hari untuk umat Islam memperingati kisah pengorbanan Nabi Ibrahim dalam menunaikan perintah Allah dan ke-sabaran anaknya Nabi Ismail dalam memenuhi perintah Allah s.w.t.

Selain itu, salah satu keistimewaan Aidiladha dan Hari Tasyrik ialah ibadat korban. Ibadat korban ini hanya boleh dilakukan dalam empat hari iaitu bermula waktu selepas khatib menyampaikan khutbah Aidiladha sehingga sebelum tenggelam matahari pada hari ke-13 Zulhijah.

Dari segi bahasa, korban bermaksud dekat, manakala dari segi istilah ia bermaksud menjalankan perintah agama atau taat kepada perintah Allah kerana ingin mendekatkan diri kepada-Nya.


Kad Hari Raya AidilAdha adalah sangat mudah untuk digunakan, ia datang dengan pelbagai gambar menarik dan cantik. Antara fungsi-fungsi yang boleh didapati adalah:
1. Wishes Cards
- Fungsi ini membolehkan anda untuk memasukkan nama dan mesej anda dalam imej. Anda boleh menghantar bersama-gambar yang telah meletakkan nama dan mesej anda atau anda boleh menyimpannya di dalam galeri foto peranti anda dihantar kemudian.
2. Photo Frames
- Fungsi ini membolehkan anda bingkai gambar dengan gambar yang menarik dan menghantar terus kepada ibu tercinta anda dan juga rakan-rakan anda atau menyimpan mereka di dalam galeri foto peranti anda dihantar kemudian.
3. E-Kad
- Fungsi ini adalah sangat mudah di mana anda hanya perlu memilih Percuma Eid Al-Adha Kad pilihan anda dan anda boleh menghantar kepada rakan-rakan anda atau menyimpan peranti anda dalam galeri. Anda juga boleh membuat Eid Al-Adha Kad sebagai kertas dinding peranti anda.


Muatturun Kad Hari Raya AidilAdha sekarang & kongsikan bersama keluarga & rakan-rakan anda.

Unfold
Keywords: maternity photographer photo works art photography تصوير نيوز
share by
Kad Hari Raya AidilAdha 2017 APK information

Package Name

com.nimilaapps.aidiladha

Version Code

3

Permissions

View Details

Details

Version

1.0

Requirements

Android 2.3+

Author

NimilaApps

Updated

2017-09-01

Size

26.74MB

Reviews  
mobo-image
LV1
SY-D69238
16/03/2015
Thank You!~ Thank You!~Thank You!~Thank You!~Thank You!~Thank You!~Thank You!~ u!~Thank You!~Thank You!~Thank You!~Thank You!~T
samsung,GT-S7262
Similar to Kad Hari Raya AidilAdha 2017 Change
Related Searches See All
APP store for all android devices See All
Kad Hari Raya AidilAdha 2017

Kad Hari Raya AidilAdha 2017

NimilaApps

Free

This app has access to :

Updates to Kad Hari Raya AidilAdha 2017 may automatically add additional capabilities within each group.
Download Mobogenie For Free Download