Home / Apps / Фотографии / Kad Hari Raya Haji - AidilAdha Download
Kad Hari Raya Haji - AidilAdha
Kad Hari Raya Haji - AidilAdha
Kad Hari Raya Haji - AidilAdha
Kad Hari Raya Haji - AidilAdha

Description

Selamat Hari Raya Aidil Adha.

Kad Hari Raya Haji - Aidil Adha adalah sangat mudah untuk digunakan, ia datang dengan pelbagai gambar menarik dan cantik. Antara fungsi-fungsi yang boleh didapati adalah:
1. Wishes Cards
- Fungsi ini membolehkan anda untuk memasukkan nama dan mesej anda dalam imej. Anda boleh menghantar bersama-gambar yang telah meletakkan nama dan mesej anda atau anda boleh menyimpannya di dalam galeri foto peranti anda dihantar kemudian.

2. E-Kad
- Fungsi ini adalah sangat mudah di mana anda hanya perlu memilih Percuma Eid Al-Adha Kad pilihan anda dan anda boleh menghantar kepada rakan-rakan anda atau menyimpan peranti anda dalam galeri. Anda juga boleh membuat Eid Al-Adha Kad sebagai kertas dinding peranti anda.

Hari Raya Aidil Adha (bahasa Arab: 'Eid Ul-Adha) atau Hari Raya Haji merupakan perayaan yang dirayakan di seluruh dunia. Ia adalah perayaan terbesar di dalam Islam selain Aidilfitri yang disambut pada setiap 1 Syawal. Aidiladha disambut pada hari ke sepuluh, sebelas, dua belas dan tiga belas bulan Zulhijjah setiap tahun. Bermula dengan Takbir Aidiladha pada malam 10 Zulhijjah, diikuti dengan solat sunat Aidiladha serta khutbah Aidiladha di pagi 10 Zulhijjah, sambutan diikuti dengan ibadah korban yang boleh dilakukan samada pada 10 atau 11 atau 12 atau siang 13 Zulhijjah.

Aidiladha adalah perayaan yang istimewa kerana ia merupakan hari untuk umat Islam memperingati kisah pengorbanan Nabi Ibrahim dalam menunaikan perintah Allah dan ke-sabaran anaknya Nabi Ismail dalam memenuhi perintah Allah s.w.t.

Selain itu, salah satu keistimewaan Aidiladha dan Hari Tasyrik ialah ibadat korban. Ibadat korban ini hanya boleh dilakukan dalam empat hari iaitu bermula waktu selepas khatib menyampaikan khutbah Aidiladha sehingga sebelum tenggelam matahari pada hari ke-13 Zulhijah.

Dari segi bahasa, korban bermaksud dekat, manakala dari segi istilah ia bermaksud menjalankan perintah agama atau taat kepada perintah Allah kerana ingin mendekatkan diri kepada-Nya.

Muatturun Kad Hari Raya Haji - Aidil Adha sekarang & kongsikan bersama keluarga & rakan-rakan anda.

Unfold
Keywords: business photography hire photographer photo gallery photographic studio
share by
Kad Hari Raya Haji - AidilAdha APK information

Package Name

com.aacreative.kad.aidiladha

Version Code

1

Permissions

View Details

Details

Version

1.0

Requirements

Android 2.3+

Author

AA Creative

Updated

2017-09-01

Size

22.33MB

Reviews  
mobo-image
LV1
SY-D69238
16/03/2015
Thank You!~ Thank You!~Thank You!~Thank You!~Thank You!~Thank You!~Thank You!~ u!~Thank You!~Thank You!~Thank You!~Thank You!~T
samsung,GT-S7262
Similar to Kad Hari Raya Haji - AidilAdha Change
APP store for all android devices See All
Kad Hari Raya Haji - AidilAdha

Kad Hari Raya Haji - AidilAdha

AA Creative

Free

This app has access to :

Updates to Kad Hari Raya Haji - AidilAdha may automatically add additional capabilities within each group.
Download Mobogenie For Free Download